Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

210. Χάι-κου και φωτογραφία

Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα και αναλογία ανάμεσα στο χάι κου και στην φωτογραφία: Και τα δύο συλλαμβάνουν την στιγμιαία εικόνα.

Η δυσκολία τους είναι να μπορεί κανείς να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άπειρες καθημερινές εικόνες εκείνη που, από μόνη της, έχει μία αυθυπαρξία, μιαν αυτοτέλεια, που αξίζει να απομονωθεί και να απαθανατισθεί είτε σε φωτογραφία είτε σε στίχο.

Τελικός στόχος και των δύο, εκτός από την αισθητική τέρψη, είναι να κάνει τον αναγνώστη ή τον θεατή να αιστανθεί το φευγαλέο εκείνο αίσθημα που είχε ο ποιητής / φωτογράφος όταν εντόπιζε το θέμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου