Κάποιος διάσημος Γάλλος σεφ, που επισκέφθηκε την Ελλάδα. Όπως διάβαζα στον τύπο, ένας δημοσιογράφος του έθεσε την εύλογη ερώτηση:
-Σεφ, ποιο φαγητό θεωρείτε το γευστικότερο σ’ όλο τον κόσμο;
Το μυαλό σου πηγαίνει αμέσως σε κάποιο πολύ εξεζητημένο πιάτο με ακαταλαβίστικο όνομα, πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, εξωτικά μπαχαρικά, περίεργες σάλτσες και αριστουργηματικές γαρνιτούρες.
Εκείνος όμως έδωσε την εξής απλή, ειλικρινή και αφοπλιστική απάντηση που, ομολογώ, με εξέπληξε:
-Ένα φρέσκο ψάρι ψημένο στα κάρβουνα.
Διαφωνεί κανείς;
(Απόσπασμα από το βιβλίο μου "Αντίο, Άγχος!")
Εικονίζεται το έργο μου, "Ιχθείς", σινική σε βότσαλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου