Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

214. Ροχαλητό και Επίκουρος

Όταν ξυπνάς κάποιον που ροχαλίζει εκείνος το αρνείται επειδή μόλις ξυπνήσει, κόβεται το ροχαλητό. Δεν υπάρχει  μεταίχμιο όπου για ελάχιστο χρόνο ξυπνάς και ταυτόχρονα ροχαλίζεις.

Υπάρχει μια αντιστοιχία ανάμεσα στα ζευγάρια: ζωή-θάνατος και ξύπνημα-ροχαλητό. Το κοινό τους σημείο είναι ότι όταν υπάρχει το ένα εκλείπει το άλλο. Είναι σαν ένας διακότπης που έχει μόνο δύο θέσεις: ON-OFF.

Γι' αυτό ο Επίκουρος είπε: "Το πιο φοβερό κακό, ο θάνατος, δεν μας αφορά, γιατί όταν εμείς υπάρχουμε, ο θάνατος δεν υπάρχει και όταν έλθει ο θάνατος τότε εμείς δεν υπάρχουμε. Επομένως, ο θάνατος δεν αφορά ούτε τους ζωντανούς ούτε τους πεθαμένους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου